Terug naar nieuwsoverzicht

Prijs voor Regelingenbank Stadskanaal

De Regelingenbank van Stadskanaal heeft de 'Quality Universal Award' gewonnen. De jury is met name bijzonder lovend over de vele toegankelijkheidsvoorzieningen van de website. Uit het juryrapport: "This site, though, seriously raises the bar for accessibility and throws down a challenge to all other public sector sites."

De site is gekeurd door Accessites. Slechts een klein aantal websites wordt toegelaten tot de keuring door de strenge, internationale jury van www.accessites.org. Daarmee willen zij laten zien dat toegankelijke en bruikbare websites die volgens webstandaarden zijn gebouwd niet saai of lelijk hoeven te zijn. De website van Regelingenbank Stadskanaal heeft het logo van het Waarmerk drempelvrij en voldoet aan de Webrichtlijnennorm. De websites ontworpen door de meest vooruitstrevende webdesigners van over de hele wereld worden door Accessites voor het voetlicht gebracht.

De Regelingenbank

De Regelingenbank van Stadskanaal is volledig gebouwd volgens de Webrichtlijnen voor overheidssites. Deze webrichtlijnen omvatten de toegankelijkheidsnormen van het W3C en bouwen voort op andere internationaal erkende W3C normen voor toegankelijkheid en kwaliteit. De Webrichtlijnen stellen onder andere technische eisen aan een website, zodat de informatie daarop, on-geacht software of hardware voor iedereen beschikbaar is.

Het volledige juryrapport is te vinden op http://accessites.org/site/2007/10/regelingenbank-stadskanaal/.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.