Terug naar nieuwsoverzicht

Audio Game Maker Beta online

Met trots presenteert Stichting Accessibility de eerste Beta versie van Audio Game Maker (AGM). Een ontwikkelomgeving om spellen te maken die volledig op gehoor werken. Dit soort spellen zijn met name populair onder visueel beperkten. Het spel werd in de eerste twee dagen na het online zetten voor testen al door meer dan 2200 mensen gedownload.

Na enkele maanden vertraging op te hebben gelopen door de brand in januari heeft Stichting Accessibility de eerste Beta versie van de lang verwachte Audio Game Maker gelanceerd. Het programma stelt ontwikkelaars in staat om spellen te ontwikkelen die voor het maken en voor het spelen uitgaan van geluid. De Game maker is daarom bijzonder geschikt voor mensen met een visuele beperking maar voor anderen is het natuurlijk ook gewoon leuk om rond te kunnen kijken terwijl je een game maakt of speelt.

Gehandicapten zijn vaak niet instaat om gebruik te maken van conventionele spellen. En al zijn er vaak voor hen wel alternatieven maar de hoeveelheid hiervan is erg beperkt. Met de AGM hoopt Stichting Accessibility visueel beperkten de mogelijkheid geven om zelf audiogames te ontwikkelen. Hiervoor is een speciale auditieve interface ontwikkeld die volledig werkt op gesproken taal.

Met de AGM zijn ondermeer race-, schiet- en puzzelspellen te maken, en met wat creativiteit nog heel veel meer. De speler bevind zich in een virtuele wereld. Met wereld geluiden, objecten en vijanden die elk hun eigen geluid maken kan de speler zich oriënteren.

Naast visueel beperkten worden ook voor mensen met een verstandelijke beperking en voor mensen met een motorische beperking spellen ontwikkeld. One-switch games bijvoorbeeld zijn spellen die enkele met één knop te besturen zijn.

Voor meer informatie over AGM kijk op www.audiogamemaker.com/. En voor iedereen die niet bekend is met audiogames staan er ook voorbeelden om eerst eens zelf een audiogame te beleven. Het gaat om een beta versie. Er wordt nog gezocht naar sponsoren

Andere links:
www.game-accessibility.com
www.audiogames.net

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.