Terug naar nieuwsoverzicht

Reni de Boer is Mis(s) onbeperkt Nederland 2007

Accessibility (Utrecht, 6 juni 2007). Reni de Boer werd na een voorselectie door een deskundige jury door het publiek uitgeroepen tot Mis(s) onbeperkt Nederland 2007. Reni werd gekozen uit meer dan 100 aanmeldingen van mensen met een zichtbare handicap. In de einduitzending streden de beste 12 mooie, slimme, charmante en doortastende gehandicapte missen om de titel. Dankzij een financiele bijdrage van het Revalidatiefonds kan Reni nu een jaar lang aan het werk als Ambassadeur van Onbeperkt Nederland bij de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad). Ze heeft tevens een jaarcontract bij een modellenbureau ontvangen.

Reni met welkomstaart van Accessibility

Foto - Renate Beense, Reni met taart welkom geheten bij CG-Raad in Utrecht.

De avond was er een van tranen van verdriet en geluk. Een deskundige jury bestaande uit Wilma Nanninga, Irene van de Laar, Marc de Hond en Jeroen van der Mast maakte tijdens de live uitzending een voorselectie. Daarbij bleven nog drie kandidaten over. Lucille Werner en Jaap Jongbloed kregen missen, publiek en kijkers op het randje van de stoel met de mededelingen over welke missen wel en niet doorgingen. Het publiek kon uiteindelijk de definitieve mis(s) kiezen. De uitzending werd erg goed bekeken. Alleen het voorprogramma over de verkiezing een dag eerder haalde meer dan 450.000 kijkers (12.,4 procent van de kijkers).

Minister President Balkenende zette de winnares de kroon op. Hij roemde de positieve instelling van de kandidaten en het feit dat ze vooral de nadruk hadden gelegd op de kansen en niet zozeer op de beperkingen. Vervolgens wierp een leger fotografen en cameramensen zich op de nieuwe ambassadrice.

Ambassadrice

Reni neemt de eer over van Roos Prommenschenckel die zich het afgelopen jaar ambassadrice van onbeperkt Nederland mocht noemen. Zij maakte het afgelopen jaar een zeer hectische periode door. Ze doorkruiste het hele land om de beeldvorming over mensen met een lichamelijke handicap positiever te maken. Ze benaderde niet alleen bedrijven en overheden maar sprak ook met andere mensen met een handicap en gehandicapten organisaties. Zij effende de weg voor de komende mis(s). Roos bewees ook dat schoonheid, intelligentie en een stevige persoonlijkheid bijdragen aan een positieve beeldvorming van mensen met een beperking.

screenshot van website Brabants Dagblad met foto Minister President en Lucille Werner feliciteren Reni

Reni de Boer zit in een rolstoel, is 27 jaar en heeft Multiple Sclerose. Zij studeert Kunstgeschiedenis en heeft als hobbies tango en het restaureren van meubels.

Meer over de mis(s) Nederland verkiezing en over Roos en de nieuwe mis(s):

www.ambassadeuronbeperktnederland.nl
http://tros.nl/index.php?id=1039 (over de verkiezing)
http://tros.nl/index.php?id=1114 (over Reni)
http://www.telegraaf.nl/prive/65132341/Reni_Mis(s)_2007!.html?p=1,1
http://www.ad.nl/binnenland/article1419910.ece
http://www.nu.nl/news/1104548/61/Reni_is_Mis(s)_2007.html
http://www.uitzendinggemist.nl (slechts kort beschikbaar)
http://www.brabantsdagblad.nl/bdbinnenland/article1493748.ece
http://www.trouw.nl/laatstenieuws/ln_binnenland/article725384.ece/Reni_is_Mis_s_2007
http://www.nrc.nl/anp/binnenland/article719551.ece/Reni_is_Mis_s_2007
http://www.cg-raad.nl/beeldvorming/20070606.html http://www.kijkonderzoek.nl

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.