Terug naar nieuwsoverzicht

Federatie SB-belang heet nu Viziris

De naamswisseling is al sinds december bekend maar is vandaag echt ingegaan. Vanaf 1 januari 2007 heeft de 'Federatie slechtzienden en blindenbelang' een nieuwe en meer klinkende naam, 'Viziris'. Ook het logo zal wijzigen.

Viziris bestaat uit dezelfde vijf toonaangevende belangenorganisaties voor mensen met een visuele beperkingorganisaties. De nieuwe naam betekent vooral een gezamenlijke intensivering van de activiteiten. Het feit dat de nieuwe organisatie zich niet meer als een federatie maar eerder als een netwerkorganisatie wil presenteren geeft een goede indruk van de meer actieve nieuwe koers die de organisaties de komende jaren willen gaan varen. De nieuwe site van Viziris komt een dezer dagen online.

Viziris is van:

  • Glaucoomvereniging;
  • MD Vereniging;
  • Nederlandse Vereniging van Blinden en Slechtzienden (NVBS);
  • Nederlandse Vereniging van Geleidehondgebruikers (NVG);

De vijf verenigingen, die binnen het netwerk ieder hun eigen autonomie behouden, zullen vanuit Viziris gezamenlijk de belangenbehartiging voor mensen met een visuele beperking uitvoeren. Viziris (voorheen de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang) komt op voor de medische en maatschappelijke belangen van alle mensen met een visuele beperking in Nederland, onder het motto oog voor een toegankelijke wereld.

Viziris is een netwerkorganisatie van mensen met een (dreigende) visuele functiebeperking. Zij is spreekbuis en belangenbehartiger van alle 625.000 slechtzienden en blinden in Nederland. Viziris richt zich op het realiseren van concrete oplossingen voor mensen in de samenleving die slechtziend of blind zijn.

Accessibility werkt ook in 2007 bij diverse projecten samen met Viziris waaronder projecten die onderzoek doen naar de toegankelijkheid van digitale media, websites, software en electronische apparatuur.

Meer informatie:

Bron: Federatie slechtzienden en blindenbelang

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.