Terug naar nieuwsoverzicht

Europees Forum over toegankelijkheid in Parijs

Nog even en het is zover: Het "First European e-Accessibility Forum Accessible on-line services, a benefit for all" wordt gehouden in Parijs op 29 januari 2007 van 9:00 tot 18:00 uur. Het Forum wordt georganiseerd door het Franse Braillenet. Er zijn gasten uit alle landen van Europa, waaronder medewerkers van W3C en andere bekende sprekers. Accessibility (Eric Velleman) zit als Europees coordinator voor toegankelijkheid een sessie voor over "e-Accessibility at the European Scale"

Op 11 juni 2006 werd in Riga tijdens de Ministeriele Conferentie veel aandacht besteed aan ICT en de inclusieve samenleving. Drijvende kracht was daar Euro Commissaris voor toegankelijkheid en media Mevrouw Viviane Reding. De leden van de Raad van Europa keurden unaniem een verklaring goed waarin ze het volledig implementeren van toegankelijkheid prioriteren wat betreft Europese wet en regelgeving ten aanzien van electronische communicatie en apparatuur. Tevens gaven de ministers onder leiding van mevrouw Reding aan dat ze alle beschikbare instrumenten zullen gebruiken om de effectiviteit te vergroten: van vrijwillige medewerking vanuit het bedrijfsleven tot wettelijke maatregelen op EU en nationaal niveau. Tevens gaven ze aan regelmatig op de hoogte te willen worden gehouden van de stand van zaken.

Het Forum in Parijs besteedt aandacht aan deze onderwerpen en werpt een blik op de stand van zaken maar ook naar de toekomst van wet en regelgeving en het web in het algemeen.

De sprekers en veel bezoekers zijn druk bezig met het onderwerp toegankelijkheid en kwaliteit en vormen een brede vertegenwoordiging van alle belangehebbenden. Deze Bijeenkomst wordt georganiseerd in samenwerking met de Cité des Sciences et de l'Industrie

Meer informatie over dit Forum:

Programma Braillenet forum in Parijs

Nieuwsbericht over verklaring van Riga op deze website (13-6-2006)

Meer informatie over het Europese WAB Cluster.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.