Terug naar nieuwsoverzicht

Submarine genomineerd als beste game

Zeist, 24 november 2006 - Submarine, een vrolijk spel met een duikboot, van Michiel Krol, is genomineerd als een van de drie beste games voor de Nederlandse Game Dagen 2006 in Utrecht. Michiel werkt bij Accessibility aan de Audio Game Maker maar maakte tussendoor dit voor ernstig motorisch gehandicapte mensen toegankelijke spel voor de Cliniclowns.

Submarine is een vrolijk spel waarbij de speler met een kleine ronde duikboot sterren en sleutels moet zoeken om vervolgens de schat te kunnen vinden. Bijzonder is dat het spel ook toegankelijk is gemaakt voor mensen met een ernstige motorische handicap. Het is namelijk naast de muis of joystick ook met slechts 1 knop te bedienen. Opvallend is dat Michiel de toegankelijkheid in recordtijd aan het spel toevoegde. Daarmee is duidelijk dat toegankelijkheid van maintream producten soms eenvoudig is als de makers er maar rekening mee houden. Geen van de andere spellen hield rekening met mensen met een handicap.

schermafdruk van startpagina van het spel submarine Velen hebben op de games gestemd en hun mening gegeven via de website van de game awards. Op de openingsdag van de Nederlandse Gamedagen, kwam de vakjury bijeen in het GameCafé WZZRD in Utrecht om de mening te vragen van de kinderjury. Via MSN en een Webcam was er contact met 10 kinderen tussen de 8 en 16 jaar. De mening van de kinderen heeft sterk meegewogen in het eindoordeel van de vakjury. Vakjury en kinderen waren het al snel eens over de top 3:

  • Submarine van Michiel Krol
  • Speurneuzen van Erwin Bell, e.a.
  • Doordraaien van Pieter Visser e.a.

De uitslag is bekend

Tijdens een feestelijke bijeenkomst met veel muziek en videospektakel in het Centraal Museum liep de spanning tussen de deelnemers behoorlijk op. De hoofdprijs van 20.000 Euro ging naar Pieter Visser (23 jaar) en Nienke Veenendaal (22 jaar) met het spel doordraaien. Een laagdrempelig spel. Je kijkt ernaar en je snapt het. Een hoog vrolijkheidgehalte. Het spel wordt nu beschikbaar gesteld aan CliniClowns. De Jury roemde het spel van tweede prijswinnaar Michiel Krol als een magisch avontuur.
Stichting CliniClowns Nederland zal de winnende game gebruiken voor VillaNeuzenroode.nl, de internetsite van CliniClowns voor langdurig zieke kinderen thuis. Op deze site kunnen zieke kinderen de CliniClowns via de webcam ontmoeten en spelletjes spelen. Goede interactieve games stimuleren de ontwikkeling van kinderen en bieden afleiding en plezier.

Nu maar hopen dat Submarine een stimulans is voor andere gamemakers om met toegankelijkheid aan de gang te gaan. Wil je ook stage lopen bij Accessibility, bekijk dan onze stagepagina en mail of bel ons.

Meer informatie:
www.game-accessibility.com
www.nlgd.nl
www.gameawards.com
eerder persbericht over submarine

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.