Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe normdocument Waarmerk Drempelvrij.nl

Per 1 november is een nieuwe versie ingegaan van het normdocument van het Waarmerk drempelvrij. Het bestuur keurde de voorgestelde wijzigingen van de normcommissie al veel eerder goed maar per 1 november zijn de wijzigingen ook echt van kracht. Naast wijzigingen aan de grootte en de selectie van de steekproef voor een toetsing is ook interpretatie van een van de ijkpunten verbreed. het gaat om de taalattributen. Hoewel wenselijk is het niet langer noodzakelijk om een enkel woord (product- en/of eigennamen) in een anderen taal te voorzien van een taalwisseling in de code.

Het voorbeeld zegt nu:
Als de Franse zin "le train est a la gare" door een spraaksynthesizer wordt uitgesproken die Engels als primaire taal gebruikt, dan kan het resultaat moeilijk te verstaan zijn. Door de taal aan te geven, kan de spraaksynthesizer de woorden in het Frans uitspreken. In HTML gebruikt u het lang-attribuut om dit te bewerkstelligen.

Als in een pagina een enkel woord (product- of eigennaam) in een andere taal wordt gebruikt dan de basistaal van de pagina, dan heeft het de voorkeur om dat in de code ook aan te geven. Dit is echter niet verplicht.

Meer informatie: http://www.drempelvrij.nl/richtlijnen
Meer uitleg: http://www.accessibility.nl/internet/uitleg/p1ijkpunten/ijkpunt41

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.