Terug naar nieuwsoverzicht

NS website voldoet aan Europese norm voor toegankelijkheid

Bron: www.ns.nl. NS heeft vandaag voor haar website www.ns.nl officieel het Waarmerk drempelvrij.nl gekregen. De site verkreeg het Waarmerk al eerder dit jaar maar heeft daarna nog diverse aanpassingen doorgevoerd om de gebruikersvriendelijkheid te vergroten (red.). Daarmee voldoet de website nu aan de Europese normen voor toegankelijkheid. Het waarmerk wordt uitgegeven door Stichting Waarmerk drempelvrij.nl. De stichting heeft als doelstelling om de toegankelijkheid van websites te bevorderen voor senioren en mensen met een functiebeperking.

afbeelding van de site van NS met drempelvrij logo De website van NS is voor veel treinreizigers het startpunt van waaruit ze hun reis plannen en reisgerelateerde informatie vinden. De site wordt voortdurend geactualiseerd en uitgebreid met handige functies. Als onderdeel daarvan is de site nu ook toegankelijkheid voor mensen met een functiebeperking. Wie bijvoorbeeld geen muis kan vasthouden, kan nu toch alle gewenste informatie via het toetsenbord oproepen. Voor blinden en slechtzienden is de site daarnaast geschikt gemaakt voor apparatuur die de schermtekst voorleest en de informatie in braille weergeeft .

De aanpassing van www.ns.nl past bij de manier waarop NS zich inspant om haar dienstverlening voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Fini de Pauw, vice-voorzitter van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad Nederland, liet weten blij te zijn met de aangepaste website. Tijdens de bijeenkomst waar het waarmerk werd toegekend, zei de Pauw: "Reizen is voor iedereen! Een belangrijke voorwaarde is dat reisinformatie voor iedereen toegankelijk is. Met deze website is aan die voorwaarde voldaan. Iedereen heeft op elk gewenst moment, vanuit huis, toegang tot informatie over de reismogelijkheden van NS. Een goede stap op weg naar toegankelijk spoorvervoer."

Piet Geurts, directeur NS Commercie, benadrukte tijdens deze bijeenkomst dat het bij toegankelijkheid niet alleen gaat om gehandicapten. "We hebben te maken met een vergrijzende bevolking. Mensen stellen bovendien steeds hogere eisen aan het comfort van hun reis. Daarmee wordt de toegankelijkheid van onze dienstverlening steeds belangrijker. Het toegankelijk maken van onze website illustreert onze inspanningen om zo veel mogelijk mensen een plezierige reiservaring te bieden. Ook mensen met een functiebeperking, de groeiende groep senioren en de honderden duizenden laaggeletterden in Nederland. "

Meer informatie:
Meer informatie over de onderzoeksresultaten en de scope van het Waarmerk onderzoek is te vinden op de de reactiepagina voor de toegankelijkheid van de website van NS

Persbericht op de websit van NS

Meer informatie over het waarmerk drempelvrij is te vinden op de website van Stichting Waarmerk drempelvrij.nl

Meer informatie over het waarmerk en aanmelden voor de waarmerk toetsing kan op deze website op de pagina toetsing en via de pagina aanmelding voor de waarmerkregeling.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.