Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe websites ministeries uit de lucht nemen

Minister Alexander Pechtold (Bestuurlijke Vernieuwing) eist dat nieuwe websites van ministeries onmiddellijk uit de lucht worden gehaald, als blijkt dat zij onvoldoende toegankelijk zijn voor gehandicapten.

Ook moeten alle bestaande internetadressen van overheidsorganisaties die niet aan deze eisen voldoen, binnen drie à vier jaar zijn aangepast.

Het is toch ongelooflijk tegenstrijdig dat we een overheidsgebouw wel op slot doen als de balies te hoog zijn en er overal drempels liggen, maar dat er niets gebeurt als een gehandicapte niet op onze sites terecht kan, aldus Pechtold.

De D66-bewindsman is erg geschrokken van het geringe aantal overheidssites, waar gehandicapten zoals blinden hun informatie wel gemakkelijk op kunnen zoeken. Van de tienduizend websites van ministeries, provincies, gemeenten en waterschappen, voldoet slechts vier procent aan de eisen. Daardoor zijn voor bijvoorbeeld motorisch gehandicapten die geen muis kunnen bedienen en alleen het toetsenbord gebruiken, heel veel internetpagina's ontoegankelijk.

Als we niet hard ingrijpen, dan verandert er niks, aldus Pechtold. Ik zou tegen gemeenten en provincies zeggen: Zet dit onderwerp hoog op de agenda.

De minister, die vandaag hierover met de Kamer in debat gaat, heeft zijn eigen websites ook onder de loep genomen en moet met het schaamrood op de kaken erkennen dat gehandicapten ook daar niet goed terechtkunnen.

Bron: www.telegraaf.nl

Zie ook het persbericht van de Federatie Slechtzienden en blindenbelang (vorige nieuwsbericht).

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.