Terug naar nieuwsoverzicht

Moties in Tweede Kamer over de toegankelijkheid van overheidswebsites

Op woensdagavond 26 april jl. zijn tijdens een Voortgezet Algemeen Overleg (VAO) over de toegankelijkheid van overheidswebsites twee moties ingediend door de Kamerleden Fierens (PvdA) en Madsen (CDA).

In beide moties wordt verzocht met spoed een aanvang te maken met het toegankelijk maken van alle websites van de Rijksoverheid volgens het Waarmerk drempelvrij.nl. Daarnaast wordt verzocht om een prioriteitenlijst van eerst aan te pakken rijksoverheidwebsites. Tenslotte wordt verzocht om vanaf de zomer geen nieuwe overheidswebsites te lanceren die niet voldoen aan de W3C / WCAG 1.0 prioriteit 1 richtlijnen.

In elk geval één van beide moties zal op 27 april in de Tweede Kamer in stemming worden gebracht. Minister Pechtold wil voor 1 juli 2006 een voorstel doen aan de ministerraad om de kwaliteit en toegankelijkheid beter te borgen van websites die door of in opdracht van de rijksoverheid worden gemaakt.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.