Terug naar nieuwsoverzicht

Belastingaangifte programma volgend jaar geheel toegankelijk

Bron: Federatie Slechtzienden en blindenbelang: www.sb-belang.nl

Een goede kans dat u in maart uw belastingaangifte weer hebt ingediend. Steeds meer gebeurt dat met een computerprogramma dat de burger van de website van www.belastingdienst.nl kan downloaden. Het programma is slecht toegankelijk met vergroting, braille en spraak. De vergrotingsmogelijkheden en kleurinstellingen zijn beperkt en de screenreadergebruiker weet vaak niet waar hij is.

Al drie jaar heeft de Federatie het ministerie van Financiën hier op aan gesproken middels gesprekken en brieven. De zaak is tot op het hoogste niveau serieus genomen. Elk jaar zijn er ook kleine verbeteringen doorgevoerd maar nog steeds slagen alleen zeer ervaren screenreadergebruikers er in het formulier zelfstandig in te vullen.

In 2005 heeft het ministerie door toegankelijkheidsdeskundigen van Bartiméus Accessibility (red.) een grondig onderzoek laten verrichten naar de problemen en de oplossingen. Nu het programma dit jaar grondig onder handen wordt genomen zullen ook de toegankelijkheidsvoorstellen voor 100% worden meegenomen. Een compliment is op zijn plaats. Belastingdienst en ministerie hebben vanaf het begin deze zaak serieus genomen. De Federatie zal nog wel aandringen op een degelijke gebruikerstest.

Meer informatie:
De belastingdienst
Federatie Slechtzienden en blindenbelang

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.