Terug naar nieuwsoverzicht

Accessibility eerste geaccrediteerde inspectie-instelling voor webtoegankelijkheid.

Logo inspectie Raad van Accreditatie I-184 Op 22 maart 2006 heeft de Raad van Accreditatie aan Stichting Bartiméus Accessibility accreditatie verleend voor het beoordelen van websites op toegankelijkheid. Daarmee is Stichting Accessibility de eerste inspectie-instelling in Nederland die een toegankelijke website mag belonen met het logo voor toegankelijke websites, het Waarmerk drempelvrij.nl. Het Waarmerk drempelvrij.nl is het kwaliteitsmerk voor toegankelijke websites in Nederland.

De accreditatie van Stichting Accessibility is een belangrijke stap voor de ontwikkeling van webtoegankelijkheid in Nederland. Het toont aan dat toegankelijke organisaties, die het Waarmerk drempelvrij.nl hebben aangevraagd, op integere en deskundige wijze worden beoordeeld. De kwaliteit en betrouwbaarheid van het Waarmerk drempelvrij.nl is daarmee gewaarborgd.
De Raad van Accreditatie heeft de accreditatie voor het inspecteren van websites op toegankelijkheid verleend op basis van ISO/IEC 17020.

Ga naar het volledige persbericht over de accreditatie van Stichting Accessibility.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.