Terug naar nieuwsoverzicht

Mobiele geleidetelefoon

Een mobiele telefoon waarmee u overal met iedereen mobiel kunt communiceren maar ook de snelste route kunt navigeren. Niet alleen kunt u alles met spraak bedienen, maar u kunt ook alle onderdelen van de menu's, berichten, websites en bediening beluisteren.

Straks kunt u dus terwijl u autorijdt of op de bus staat te wachten luisteren naar de nieuwtjes op nu.nl of uw mailtjes checken via webmail. Maar voor mensen die blind zijn of doof is dit ook een uitkomst.

De zogenaamde mobiele geleidetelefoon is gepresenteerd op de Ziezo beurs die afgelopen weekend plaatsvond. Zij is voortgekomen uit een samenwerkingsverband van slechtziend.nl, de nvbs en kpn. De geleidetelefoon wordt standaard geleverd in combinatie met de Nokia 6680 met beeldbellen mogelijkheid en de Nokia 6600. Het routenavigatie-pakket Wayfinder en het Zooms-pakket voor karaktervorming en schermaanpassing zijn ook verkrijgbaar voor beide telefoons.

De Nokia 6680 biedt de mogelijkheid tot beeldbellen. Daarmee kan naast spraak ook video worden overgebracht. In Japan is daarvoor speciaal voor bijvoorbeeld doven zelfs al een eenhandige versie van gebarentaal ontwikkeld. Voor blinde mensen biedt het de mogelijkheid om een bekende te vragen even mobiel ergens naar te kijken.

Door de combinatie met Wayfinder navigatie software en een bluetooth GPS antenne wordt u via carkit of koptelefoon precies op de hoogte gehouden van uw locatie. De meeste automobilisten kennen dit al, nu is het echter ook toegankelijk gemaakt voor mensen die blind zijn of even eyes-free moeten werken (tijdens het rijden in de auto bijvoorbeeld). Zonder te kijken kan nu een adres, woonplaats of code worden ingetoetst.

Meer informatie:
www.nvbs.nl
Belangenorganisatie waarin visueel gehandicapten zich zelf inzetten voor verbetering van de positie en integratie in onze samenleving.

www.slechtziend.nl
gespecialiseerd in hulpmiddelen en advies voor visueel gehandicapten.

www.kpn.nl
Kijk voor meer informatie op de website van kpn onder trefwoord: mobile care

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.