Terug naar nieuwsoverzicht

Stemwijzer voor gehandicapten ontoegankelijk

Mensen met een functiebeperking kunnen maar moeilijk stemadvies inwinnen voorafgaand aan de gemeenteraadsverkiezingen van 2006. Het onderzoek van Testteam Drempels Weg en stichting Bartiméus Accessibility toont aan dat de www.stemwijzer.nl, van het Instituut voor Publiek en Politiek, niet voldoet aan de minimale toegankelijkheidseisen van het Waarmerk drempelvrij.nl.

Uit onderzoek van het Testteam Drempels Weg en stichting Bartiméus Accessibility blijkt dat de website van stemwijzer niet toegankelijk is voor mensen met een functiebeperking.
Voor mensen met een motorische beperking is het moeilijk om een gemeente te kiezen omdat de hyperlinks op de kaart, die daarvoor wordt gebruikt, te klein zijn. Voor mensen die de muis niet (goed) kunnen bedienen is dat lastig.

Voor slechtzienden is het stemadvies nauwelijks leesbaar. Ook voor blinden is de stemwijzer niet goed te gebruiken. Belangrijke keuzeknoppen worden door een braille leesregel niet herkend omdat een tekstalternatief, een zogenoemde alt-tekst, ontbreekt.
Op basis van deze bevindingen kan worden geconcludeerd dat de stemwijzer, in de huidige vorm, niet voor iedereen het hulpmiddel is.

Lees het volledige onderzoek naar de toegankelijkheid van stemwijzer.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.