Terug naar nieuwsoverzicht

Succesvolle lobby Federatie over toegankelijkheid overheidssites

Succesvolle lobby over toegankelijkheid van overheidswebsites leidt tot vergaande toezeggingen minister Pechtold. Minister Pechtold zegt toe dat alle landelijke overheidswebsites voor eind 2006 toegankelijk moeten zijn en de website www.kiesbeter.nl zo mogelijk voor eind 2005

Een perfecte samenwerking tussen Stichting Bartiméus Accessibility, de Federatie Slechtzienden en Blindenbelang die de lobby voor haar rekening nam en het vasthoudende kamerlid Thea Fierens van de PvdA leidde tot dit succes.
De Federatie ziet dit resultaat als een mijlpaal en stelt dat de overheid het initiatief moet nemen om een bewustwordingscampagne te starten om digitale informatie voor het onderwijs, bedrijfsleven, dienstverleners en overheid structureel toegankelijk te maken voor alle burgers.

De Federatie biedt de minister vandaag per brief aan hem hierbij te assisteren door gebruikerstests door het Testteam Drempels Weg.
Het Testteam Drempels Weg is een initiatief van de Federatie Slechtzienden- en Blindenbelang, koepelorganisatie van mensen met een visuele functiebeperking.

Zie ook het nieuwsitem Websites zorgverzekeraars onbruikbaar.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.