Terug naar nieuwsoverzicht

Nederlandse versie Web Accessibility Toolbar

Het is nu mogelijk om zelf uitgebreid websites te testen, zowel op toegankelijkheid als op kwaliteit, ook als u niet technisch bent. De Nederlandse versie en aanpassing van de Web Accessibility Toolbar 1.2 is klaar. De toolbar bestaat al langere tijd in de Engelse versie en wordt door veel webbouwers gebruikt om de kwaliteit van gebouwde websites te testen.

De bijbehorende documentatie is niet alleen vertaald maar ook uitgebreid aangepast naar de Nederlandse situatie. Daardoor is deze versie nog bruikbaarder voor iedereen. De Web Accessibility Toolbar is gemaakt door een team van experts in Australie. Het zogenaamde AIS-team (dat staat voor Accessible Information Solutions) van Vision Australia heeft de laatste weken druk met ons samengewerkt aan de vertaling. Het resultaat is een bijzonder handig, gratis hulpmiddel om de toegankelijkheid en kwaliteit van webpagina's te onderzoeken.

De Web Accessibility Toolbar is ontwikkeld ter ondersteuning van het handmatig toetsen van webpagina's op een groot aantal toegankelijkheids en kwaliteitesaspecten. Ook is een uitgebreide Nederlandse beschrijving gemaakt. We hebben geprobeerd daar zoveel mogelijk links te zoeken naar Nederlandstalige websites en informatie. De toolbar bevat een reeks tools die o.a.:

  • onderdelen van een pagina identificeren;
  • de kwaliteit van uw code te bekijken en testen;
  • het mogelijk maken on-line applicaties te gebruiken die worden aangeboden door derden;
  • gebruikerservaringen simuleren;
  • links naar referenties en aanvullende informatiebronnen aanbieden.

Een instrument dus om de komende tijd mee aan de gang te gaan. Meer informatie over de Web Accessibility Toolbar en de bijbehorende beschrijving en uitleg:

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.