Terug naar nieuwsoverzicht

Accessibility start het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwer Programma


Toegankelijke Bouwers logo

Op 13 december 2005 is Accessibility het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwers Programma gestart. Dit programma biedt webbouwers de mogelijkheid om zelf websites toegankelijk te verklaren. Het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwer Programma is een ondersteuning van het Waarmerk drempelvrij.nl.

De eerste deelnemers in het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwers Programma kunnen vanaf heden worden gecertificeerd. Daarmee mogen zij, als eerste webbouwers in Nederland, zelfgebouwde websites voorzien van een toegankelijkheidslogo.

Een webbouwer kan zich niet zomaar voor het programma aanmelden. De bouwer moet elk jaar minimaal één website opleveren die het logo van het Waarmerk drempelvrij.nl (groen) of het Accessiweb.org logo (bronze) draagt. Dit is het bewijs dat de bouwer toegankelijk kan bouwen. Naast toegankelijkheid omvat het programma ook kwaliteitscriteria. De websites die door de gecertificeerde bouwers opleveren worden doorlopend gecontroleerd via steekproeven en een klachtenregeling.

Met het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwer Programma kan de webbouwer zich onderscheiden van andere webbouwers. Naarmate de webbouwer meer websites toegankelijk oplevert wordt de bouwer hoger gerankt in het register met Toegankelijke webbouwers. Dit register wordt bijgehouden door Stichting Accessibility, onafhankelijk expertise centrum op het gebied van toegankelijkheid.

Het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwers Programma is in 2003 samen met toonaangevende Europese partners ontwikkeld maar heeft moeten wachten op de nu beschikbare verduidelijking van de internationaal erkende W3C/WCAG 1.0 norm. Recent werd Accessibility door webbouwers, belangenorganisaties en Midden- en Kleinbedrijf gevraagd om de regeling te implementeren.

Meer informatie over het Gecertificeerde Toegankelijke Bouwer Programma en een overzicht van de deelnemers en voorwaarden is beschikbaar op www.accessibility.nl/toegankelijkebouwers.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.