Terug naar nieuwsoverzicht

RNIB organiseert Europese conferentie over eAccessibility

Deskundigen uit Europa bespreken de komst Europese wetgeving rond elektronische toegankelijkheid op eAccessibility conferentie.

Het Royal National Institute for the Blind (RNIB) organiseert op vrijdag 21 oktober 2005 in Londen een grote eAccessibility conferentie. De conferentie heeft als doel om lidstaten, bedrijven, belangengroeperingen en andere belanghebbenden samen te brengen om diverse Europese initiatieven op het gebied van eAccessibility te bespreken. De bevindingen die voortkomen uit deze conferentie dienen als voorstudie voor een 'routekaart' die wordt ontwikkeld binnen het i2010 initiatief van de Europese Commissie.

Het i2010 initiatief is in juni van dit jaar gelanceerd. Het brengt een routekaart voort die gelijkwaardige toegang tot informatie, producten en diensten garandeert voor iedere Europese burger. Dus ook voor gehandicapten en senioren.
De routekaart concentreert zich op de ontwikkeling van drie ‘tools’. Namelijk, het vastleggen van toegankelijkheidsvoorwaarden in overheidscontracten, de certificering van toegankelijke producten en diensten en het ontwikkelen van wetgeving rond eAccessibility. De routekaart is een belangrijke stap in het bereiken van een inclusieve samenleving.

De conferentie biedt een platform aan tal van sprekers waaronder Eurocommissaris Vladimir Špidla en Alun Michael, Engels onderminister van Plattelandszaken en Kwaliteit. Ook komen diverse beleidsmakers uit het bedrijfsleven en het e-accessibility veld aan het woord. De eAccessibility conferentie is één van de belangrijke gebeurtenissen tijdens het Europese presidentschap van Groot-Brittannië dat duurt van 1 juli tot 31 december 2005.

De eAccessibility conferentie vindt plaats in het Landmark Hotel, Marylebone in Londen (Engeland).

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.