Terug naar nieuwsoverzicht

Europese wet- en regelgeving voor webtoegankelijkheid op een rij

Het European Web Accessibility Benchmark Cluster presenteert een handig overzicht van wet- en regelgeving op het gebied van webtoegankelijkheid in 14 Europese landen.

Een van de projecten in het Wabcluster heeft een overzicht opgesteld van wet- en regelgeving in 14 Europese landen. Het overzicht heeft betrekking op de toegankelijkheid van websites voor mensen met een functiebeperking en senioren. Naast bestaande wet- en regelgeving per land biedt het document ook inzicht in de standaarden waaraan het land zich conformeert.

Het overzicht laat zien dat elf van de veertien Europese landen zich nu al, op een of andere wijze, aan de webtoegankelijkheids standaarden van het World Wide Web Consortium conformeren. Dit varieert van wetgeving in Duitsland, Italië en Engeland tot stimuleringsmaatregelen in België en Nederland.
Het overzicht past binnen de ontwikkelingen in Europa op het gebied van webtoegankelijkheid. De Europese Commissie wil in de komende jaren werken aan gestructureerd beleid ten aanzien ICT toegankelijkheid. In het programma i2010 is toegankelijkheid één van de belangrijke speerpunten voor het beleid van de komende jaren op weg naar een inclusieve samenleving.

Het volledige document is beschikbaar op de website van het project Support EAM.

Het WAB Cluster wordt gecoördineerd door de stichting Accessibility en bestaat uit 24 Europese partners die in opdracht van de Europese Commissie werken aan harmonisatie van standaarden en evaluatie op het gebied van internettoegankelijkheid. Het Cluster bestaat uit drie Europese projecten (SupportEAM, BenToWeb en EIAO).

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.