Terug naar nieuwsoverzicht

W3C viert tienjarig bestaan in Europa

Het World Wide Web Consortium (W3C) viert het tienjarig lustrum met een feest op vrijdag 3 juni 2005 op het Centre d'Enseignement et de Recherche Appliqué au Management (CERAM) in het Science Park Sophia Antipolis, Frankrijk.

W3C10 Europa is deel twee van het feest ter gelegenheid van W3C's tiende verjaardag

Dit evenement, W3C10 Europa, zal bezoekers in de gelegenheid stellen om stil te staan bij de voortgang van het Web, de rol ervan als samenbindende kracht in Europa en de politieke invloeden die de rol van het Web in het dagelijks leven van Europeanen bepalen. Het is een vervolg op het W3C10-feest afgelopen december, dat de oprichting van W3C op het Massachusetts Institute of Technology vierde. Hoewel dit feest alleen toegankelijk is voor W3C-leden, genodigden en pers, worden de voordrachten van die dag publiekelijk beschikbaar gesteld.

Sprekers zijn onder meer Tim Berners-Lee, prominente vertegenwoordigers van de Europese Web-gemeenschap en W3C-leden

Het programma opent met een welkomstwoord van Pierre Laffitte, senator uit het departement Alpes-Maritimes en oprichter van het Science Park Sophia Antipolis. Jacques Bus, hoofd van de ICT-sectie Trust and Security in Network and Communication Technologies van de Europese Commissie, en een vertegenwoordiger van het Franse Ministerie van Industrie staan vervolgens stil bij het belang van W3C in Europa.

Daniel Dardailler, W3C Associate Chair, treedt op als ceremoniemeester en zit het eerste onderdeel voor. Daarin ontmoet Tim Berners-Lee, directeur W3C en uitvinder van het Web, Robert Cailliau, zijn vroegere collega van CERN. Samen halen zij persoonlijke herinneringen op aan hoe het Web bij het CERN begon. Berners-Lee geeft ook een keynote speech waarin hij de nadruk legt op het belang van webstandaarden en stilstaat bij de huidige uitdagingen voor de Europese industrie en onderzoekwereld.

Jean-François Abramatic, Chief Product Officer van ILOG, en Gilles Kahn, algemeen directeur van INRIA, zijn vervolgens voorzitter van de sessies over de thema's "The Web as Unifying Force in Europe" en "Policies Shaping the Web in Europe."

Andere sprekers die inmiddels hebben toegezegd zijn onder meer: Daniel Appelquist (Vodafone), Peter Brown (Europees Parlement), Isabelle Falque-Pierrotin (Lid van de Franse Staatsraad en voorzitter van het Forum Internetrecht), Richard Ishida (W3C Internationalization Activity Lead), Keith Jeffery (President ERCIM) en Eric Velleman (Bartiméus Accessibility).

Datum: 3 juni 2005
Tijd: 12.00 uur-18.30 uur

Plaats: CERAM, 60 rue Dostoïevski; Sophia Antipolis, Frankrijk

Meer informatie:
W3C: Tenth Anniversary
W3C Kantoor Benelux
W3C

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.