Terug naar nieuwsoverzicht

Nieuwe website Koninklijk Huis toegankelijk

Op 23 juni heeft de Rijksvoorlichtingsdienst de nieuwe website www.koninklijkhuis.nl in gebruik genomen. Op de nieuw vormgegeven website is actuele informatie te vinden over het Koninklijk Huis.

Daarnaast geeft de site informatie over onder meer de openbare agenda's, de monarchie, de paleizen, de hoforganisatie en het Koninklijk Huisarchief. De site heeft, na onderzoek door de Stichting Bartiméus Accessibility, het Waarmerk drempelvrij.nl ontvangen. Dit is het nieuwe waarmerk waarmee toegankelijke websites worden aangeduid.

Gebruikersvriendelijkheid is een belangrijk uitgangspunt geweest bij de ontwikkeling van de nieuwe site. De navigatie is overzichtelijk en met de zoekmachine kan de sitebezoeker eenvoudig informatie vinden door het intypen van een enkel woord. De website is ontwikkeld voor een zeer brede doelgroep; iedereen die belangstelling heeft voor het Koninklijk Huis. De toegankelijke site voldoet qua vormgeving en technische opzet aan nieuwe eisen van het internet.

De site is ontwikkeld volgens de criteria van de Stichting Bartiméus Accessibility. Deze stichting heeft als doelstelling de toegankelijkheid van Nederlandse websites te bevorderen voor iedereen, inclusief mensen met een functiebeperking en senioren. Zo kunnen onder anderen ook visueel gehandicapten de site raadplegen.

Een aantal onderdelen van de site zal in de nabije toekomst ook in het Duits, Frans en Spaans beschikbaar zijn. De site wordt in de toekomst verder uitgebouwd met nieuwe onderdelen.

Meer informatie:

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.