Terug naar nieuwsoverzicht

Trainingsaanbod uitgebreid

Training bouwen volgens de webrichtlijnen van de overheid
Duur: 1 dag
Doelgroep: Webbouwers en designers
Plaats: Hotel Figi, Zeist (of op locatie)

Beschrijving: Alles wat een webbouwer of webdesigner moet weten om te kunnen bouwen volgens de webrichtlijnen van de overheid. Vanaf januari 2006 stelt de overheid webrichtlijnen verplicht voor websites. Sites moeten voldoen aan diverse eisen waaronder toegankelijkheid, maar ook gebruik van valide code, meta informatie, semantische informatie, aanvullingen voor zoekmachines en diverse inhoudelijke eisen ten aanzien van de inrichting van de website. De webrichtlijnen bieden veel voordelen. Ze stimuleren juist innovatie en flexibiliteit van de website en kunnen zorgen voor een aanzienlijke efficientie verbetering en zelfs kostenbesparing. De training biedt een goed inzicht in de betekenis en de inhoud van de webrichtlijnen en biedt praktische handvatten voor de implementatie. Wat betekenen deze webrichtlijnen voor uw website, waar moet u rekening mee houden, hoe doet u aanpassingen etc. De training wordt gegeven in samenwerking met relevante organisaties die ervaring hebben met werken voor de overheid en betrokken zijn bij de webrichtlijnen. Een deel van de training is hands-on op de computer.

Training Professioneel aanbesteden van webopdrachten
Duur: 1 dag
Doelgroep: Beleidsmakers van de overheid en accountmanagers van webbedrijven
Plaats: Hotel Figi, Zeist (of op locatie)

Beschrijving: Een website bouwt u voor tenminste drie jaar. De onderliggende technieken worden vaak voor vele jaren ontwikkeld. Daarmee is de aanbesteding van een webopdracht en de controle op de kwaliteit daarvan van groot belang. Vooral als de site, de architectuur en de onderliggende techniek moet gaan voldoen aan steeds meer verschillende eisen en richtlijnen. Hoe kunt u bij de aanbesteding rekening houden met de webrichtlijnen van de overheid, met toegankelijkheid en met het internet van de toekomst (portable en multiplatform).

De eerste trainingsdag worden niet alleen voorbeelden gegeven van contracten en aanbestedingseisen maar is ook aandacht voor valkuilen die belangrijk zijn om te weten. De tweede dag wordt doorgegaan met een voorbeeld waarna zelf hands-on wordt gewerkt aan het schrijven van een aanbestedings document. Tevens wordt kort aandacht besteed aan manieren om de gestelde eisen te controleren.

Training Webtoegankelijkheid volgens prioriteit 2 ijkpunten voor toegankelijkheid
Duur: 1 dag
Doelgroep: Webbouwers en webdesigners
Plaats: Cursuslokaal Accessibility, Zeist

Beschrijving: Alles wat u moet weten over het toepassen van de prioriteit 2 ijkpunten voor toegankelijkheid. Deze gaan verder waar het waarmerk drempelvrij stopt. Het gaat om 30 ijkpunten die aansluiten op het waarmerk en die internationaal zijn vastgelegd door het World Wide Web Consortium (W3C/WCAG1.0). Sites die voldoen aan deze ijkpunten zijn vaak niet alleen veel toegankelijker, maar ook kwalitatief beter. Europees wordt in wet- en regelgeving steeds vaker uitgegaan van prioriteit 1 en 2. Bij de bouw van een website is het vaak niet moeilijk om aan deze ijkpunten te voldoen als er maar vanaf het begin rekening mee wordt gehouden en alle betrokkenen op de hoogte zijn van de ijkpunten. In deze training worden de ijkpunten dan ook een voor een doorgenomen, worden voorbeelden bekeken en oplossingen voorgedragen voor veel voorkomende problemen op websites. Beide dagen wordt ook hands-on gewerkt aan de toepassing van de richtlijnen. Hierdoor staan alle betrokkenen op één lijn en wordt een betere website opgeleverd. NB: Er wordt in deze training geen aandacht besteed aan de prioriteit 1 ijkpunten van WCAG1.0 zoals verplicht voor het waarmerk drempelvrij en de webrichtlijnen van de overheid (zie andere traininging)

Ontwikkel toegankelijke en efficiente websites met xhtml en CSS
Duur: 2 dagen
Doelgroep: Webbouwers, webdesigners
Niveau: Goede kennis van html (op code niveau) en enige kennis van CSS.
Plaats: Hotel Figi in Zeist (of andere locatie)

Beschrijving: De ultieme website voldoet aan alle regels, gebruikt nette code, werkt in alle browsers, op alle platformen en is zichtbaar in alle media, van tv en computer tot en met telefoon. De lettergrootte schaalt netjes voor mensen die graag een iets grotere letter willen (senioren bijvoorbeeld). Het is niet moeilijk om zo'n site te bouwen! Deze hands-on training leert u in twee dagen wat u moet weten om een eenvoudige website te bouwen met gebruik van CSS en xhtml. Voor het bouwen wordt gebruik gemaakt van een teksteditor, bijvoorbeeld Ultraedit of Wordpad. Ervaring met html code is dus een minimale vereiste. U leert een website bouwen zonder gebruik van tabellen voor opmaak. Er is aandacht voor het relatief en exact plaatsen van afbeeldingen en informatie en voor de werking in andere browsers (mozilla, opera, IE) en modaliteiten zoals pda en telefoon.

U krijgt les van experts op het gebied van xhtml en CSS die kunnen praten en ondersteunen vanuit een dagelijkse praktische ervaring bij het programmeren en ontwerpen.

Voor een overzicht en voor aanmeldformulieren gaat u naar het overzicht met trainingen.

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.