Terug naar nieuwsoverzicht

Europese organisaties experimenteren samen met certificeren van toegankelijke web sites

Frankrijk, Nederland, Spanje - 12 april 2005

Drie organisaties in Europa, Association BrailleNet (Frankrijk), Stichting Accessibility (Nederland) en Fundosa Teleservicios (Spanje), hebben afgesproken om samen te experimenteren met een harmonisatie regeling voor certificering van de conformiteit van websites voor mensen met een handicap en ouderen volgens de W3C/WAI Web Content Accessibility Guidelines . Deze regeling is gebaseerd op de eerste resultaten van het Support-EAM project en het Europese WAB Cluster waarbij deze organisaties zijn betrokken.

Het maakt gebruik van het "Unified Web Evaluation Methodology" (UWEM) geproduceerd door het WAB Cluster (versie UWEM0.5) en is gebaseerd op Europese certificerings standaarden (EN45000 series).

Het doel is een experimenteel platform te bieden en concrete input voor de WAC/WS CEN/ISSS Workshop die gestart is op 14 april 2005 in Brussel ("Specificaties voor een complete Europese certificerings regeling betreffende de oplevering van een waarmerk voor Webtoegankelijkheid").

Contact

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.