Terug naar nieuwsoverzicht

Cerfontaine werkt met bedrijfsleven en gemeenten aan gedragscode internet

"In 2007 is de helft van de Nederlandse websites toegankelijk"

Namens de Taskforce Handicap en Samenleving zal Gerlach Cerfontaine met toonaangevende bedrijven en gemeenten aan de slag gaan om te komen tot een gedragscode voor toegankelijke websites voor alle internetgebruikers.
Dit doet hij tijdens de Manifestatie Drempels Weg, georganiseerd door het Landelijk Bureau Toegankelijkheid (LBT) en de Taskforce Handicap en Samenleving op woensdag 23 maart a.s. in het Huis van de Toekomst in Amsterdam. Op 8 oktober jl. heeft Cerfontaine tijdens een Rondetafelconferentie reeds gepleit voor het opstellen van een gedragscode voor webtoegankelijkheid. Zijn doel is dat de helft van alle websites in Nederland in 2007 toegankelijk is.

Drempels Weg!

Een belangrijk aspect bij het verbeteren van de toegankelijkheid is de technische toegang, bijvoorbeeld voor mensen met een handicap, ouderen of mensen die werken met verschillende besturingssystemen op hun computer. Ook aan begrijpelijk communiceren zal de nodige aandacht worden besteed. Met het project Drempels Weg van het LBT heeft de rijksoverheid de toegankelijkheid bevorderd. Het project Drempels Weg heeft de afgelopen vier jaar uitgebreid duidelijk gemaakt hoe belangrijk webtoegankelijkheid is en hoe je toegankelijke sites bouwt. Bedrijven en gemeenten zijn goed in staat om zelf de verantwoordelijkheid te nemen. Zij moeten nu de trend zetten en het stokje overnemen van de rijksoverheid.

Gedragscode

Cerfontaine: Weinig mensen zijn op de hoogte van de diverse economische voordelen die een toegankelijke website oplevert, zoals de toename van het aantal bezoekers. Tijdens de manifestatie zullen bedrijven en gemeenten samen de eerste invulling geven aan de gedragscode.

Programma

Tijdens het plenaire gedeelte houdt onder andere Cerfontaine een toespraak en leidt Frits Wester een paneldiscussie met vertegenwoordigers uit het bedrijfsleven en gemeenten. Daarna vinden tafeldiscussies plaats waarin een aantal kernvragen worden beantwoord m.b.t. het opzetten van een gedragscode.
De resultaten van de tafeldiscussies worden door de Taskforce Handicap en Samenleving in samenwerking met het Landelijk Bureau Toegankelijkheid bekendgemaakt.

Bron:Drempels Weg

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.