Terug naar nieuwsoverzicht

Europese enquête

Het Support EAM project start een internationale enquête naar de behoeften aan een kwaliteitsmerk voor Webtoegankelijkheid voor mensen met een handicap en ouderen. Deze enquête zal on-line beschikbaar zijn van 14 februari 2005 tot 14 maart 2005. De enquete bestaat uit ongeveer 33 vragen en het invullen kost ongeveer een kwartier tijd.

Ga naar de enquete: www.support-eam.org/supporteam/survey/survey_Form.asp?strLang=nl

Iedereen die betrokken is bij het toegankelijk maken van websites wordt uitgenodigd deel te nemen aan dit onderzoek om een zo breed mogelijk beeld te krijgen van de behoeften. Certificerings instanties, IT bedrijven, Kwaliteits beoordelers, Juridische bedrijven gespecialiseerd in certificering, Service certificeringbedrijven, gebruiker- en klantenorganisaties, inclusief die organisaties die mensen met een functiebeperking vertegenwoordigen en vooral Overheden worden aangemoedigd deel te nemen.

De resultaten van het onderzoek zullen worden gepubliceerd op de website van Support EAM vanaf 15 april 2005.

Internet is voor mensen met een functiebeperking soms behoorlijk frustrerend. Stel, u bent blind en maakt regelmatig gebruik van internet. Vaak ergert u zich enorm, omdat op internetsites bijvoorbeeld gevraagd wordt de rode velden nog even in te vullen. Of u bent doof en de enige manier waarop u een online bestelling kunt afronden, is via de telefoon. Of u heeft een verstandelijke beperking en de site waarop u rondkijkt, wordt ineens Engelstalig. Of u heeft een motorische handicap waardoor u uw handen niet zo goed kunt gebruiken, maar de navigatie op de website beweegt in een hoog tempo. Probeer daar maar eens op te klikken.

Webtoegankelijkheid is een uitdaging voor onze samenleving en de doelstelling van de Europese Commissie om een Informatiemaatschappij voor iedereen te bereiken. In deze context en als onderdeel van het Actieplan e-Europe 2005, beoogt het Support EAM project1 de totstandkoming van een e-Accessibility Quality Mark voor Internet diensten voor het eind van 2005. Het project wordt gefinancierd door de Europese Commissie en gecoördineerd met het Web Accessibility Initiative (W3C/WAI).

CEN/ISS workshop: Support EAM heeft ook het initiatief genomen voor een CEN/ISS workshop met betrekking tot "Specificaties voor een Europees certificerings schema met betrekking tot het leveren van een kwaliteitsmerk voor toegankelijkheid van websites". De formele lancering zal zijn tijdens een kick-off bijeenkomst op 14 april 2005 in het CEN/CENELEC Meeting Centre in Brussel. Tijdens deze bijeenkomst zal het Business plan worden goedgekeurd. Registratie en uiteindelijke draft versie van het business plan is op te vragen via www.support-eam.org.

1 Support-EAM is een initiatief van Association BrailleNet (Frankrijk), Fundosa Teleservicios (Spanje), Stichting Bartiméus Accessibility (Nederland), Dublin City University (Ierland), Universität Linz (Oostenrijk), Katholieke Universiteit Leuven Research & Development (België), Accessinmind Limited (Groot-Brittannië).

Gerelateerde informatie op de Accessibility website

Project Support-EAM
Wabcluster

Geen data gevonden om gerelateerde documenten mee te vergelijken.
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.