Terug naar nieuwsoverzicht

Eindrapport Accessibility Monitor 2004

Stichting Bartiméus Accessibility heeft in de periode november 2003 - januari 2004 honderd publieke websites onderzocht op toegankelijkheid. Het gaat om overheidssites en sites met publieke overheidsinformatie. Deze sites zijn onderzocht op de Drempels Weg Richtlijnen (WCAG 1.0, prioriteit 1). Dit zijn richtlijnen waaraan een site moet voldoen om minimaal toegankelijk te zijn.

Naar aanleiding van dit onderzoek is een uitgebreid eindrapport geschreven welke nu beschikbaar is. Uit het rapport blijkt dat van de onderzochte websites 95% niet voldeed aan de Drempels Weg Richtlijnen.

Tags:
Categorie:
Nieuws
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

RSS feed

Wij bieden ook een RSS feed aan. Die kun je bekijken met een gratis RSS reader.