Terug naar Richtlijn U.3 Bouw gelaagd

Succescriterium U.3.1 Gelaagd bouwen

Gelaagd bouwen: Gebruik technologieën op zodanige wijze, dat de basiscontent en -functionaliteit die nodig zijn om een webpagina te kunnen gebruiken onder alle omstandigheden beschikbaar zijn. (Niveau A)

U.3.1 Gelaagd bouwen: Gebruik technologieën op zodanige wijze, dat de basiscontent en -functionaliteit die nodig zijn om een webpagina te kunnen gebruiken onder alle omstandigheden beschikbaar zijn. (Niveau A)

Niveau van conformiteit

A

Bedoeling van dit Succescriterium

De volgorde waarin content wordt gepresenteerd neemt toe in toegevoegde waarde, als de bezoeker beschikt over programmatuur of apparatuur die meer geavanceerde functies ondersteunt. De toegankelijkheid van de boodschap is in alle gevallen geborgd. Het principe wordt geïllustreerd door middel van een animatie. Op dezelfde webpagina worden, in geneste vorm, drie versies aangeboden. De informatie in de meest basale vorm - text-only - biedt een duidelijke beschrijving van de informatie die door middel van animatie wordt overgebracht. De tweede laag, bedoeld voor grafische user agents, bestaat uit een serie afbeeldingen die duidelijk de animatie weergeeft. De derde laag tenslotte wordt getoond aan bezoekers die beschikken over een user agent met de juiste browser plug-in om de animatie weer te geven.

Niet alleen voor menselijke bezoekers heeft een gelaagde bouwwijze voordelen. Voor zoekmachines biedt de basislaag noodzakelijke informatie om de content succesvol te kunnen indexeren.

Definities

Tags:
Categorie:
Kennisbank
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn