Terug naar Richtlijn U.1 Semantisch

Succescriterium U.1.3 Kopregelhiërarchie

Kopregelhiërarchie: Sla geen niveaus over in de hiërarchie van kopregels (Niveau A)

U.1.3 Kopregelhiërarchie: Sla geen niveaus over in de hiërarchie van kopregels (Niveau A)

Niveau van conformiteit

A

Bedoeling van dit Succescriterium

Met kopregels wordt, indien juist toegepast, structuur in content aangebracht en voorzien van een logische hiërarchie. Het overslaan van niveaus wekt de indruk dat de structuur van een document niet goed is doordacht, of dat kopregels zijn gebruikt vanwege de manier waarop ze worden weergegeven. In het laatste geval is de betekenis van de kopregel ondergeschikt gemaakt aan de presentatie ervan.

Juist toegepaste kopregels markeren het begin van een belangrijke paragraaf met content. De belangrijkste content van een pagina of paginasectie krijgt een kopregel met het hoogste kopregelniveau en de erop volgende content wordt overeenkomstig gemarkeerd, zonder dat daarbij kopregelniveaus worden overgeslagen.

Omdat met kopregels belangrijke paragrafen worden aangegeven, maken toepassingen om inhoudsopgaven te genereren en hulptechnologieën hiervan gebruik om overzichten van de inhoud van webpagina's te creëren. Gebruikers worden zo op efficiënte wijze doorgeleid naar de door hen gezochte content.

Definities

Tags:
Categorie:
Kennisbank
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn