Richtlijn (l)

Richtlijn (l) voor de toegankelijkheid van software.

Software richtlijn (l)

Als elektronische formulieren worden gebruikt, staat het formulier mensen die hulpapparatuur gebruiken toe om toegang te krijgen tot de informatie, veld elementen en de functionaliteit die nodig is om het formulier in te vullen en te verzenden, inclusief alle aanwijzingen en hints.

Achtergrond/Uitleg

Lang niet altijd zijn formulieren toegankelijk. Soms wordt externe software gebruikt die volkomen gesloten is voor hulpapparatuur. In tegenstelling tot wat soms gezegd wordt heeft dit met beveiliging niets te maken maar gaat het meestal om niet geoptimaliseerd programmeerwerk. Het is belangrijk dat ook mensen die geen muis gebruiken of die spraak gebruiken voor invoer en/of uitvoer formulieren kunnen gebruiken.

Aanvullende specifieke ijkpunten voor deze richtlijn

L.1 Elektronische formulieren ondersteunen toegangJaNeeNvt
Als elektronische formulieren worden gebruikt, staat het formulier mensen die hulpapparatuur gebruiken toe om toegang te krijgen tot de informatie, veld elementen en de functionaliteit die nodig is om het formulier in te vullen en te verzenden, inclusief alle aanwijzingen en hints.