Terug naar Tools

Toolkit aanbesteden

Toolkit voor het aanbesteden van toegankelijke ICT. Deze toolkit geeft informatie en ondersteuning bij het toegankelijk aanbesteden van ICT zodat het straks voor iedereen bruikbaar is, inclusief mensen met een handicap en senioren. Een goede aanbesteding zorgt voor goed opdrachtgeverschap en kan later veel tijd en geld schelen.

logo van de aanbestedingstoolkit voor toegankelijke ICT

De keuze van de technologie, het design, de functionaliteit, gebruikersvriendelijkheid en toegankelijkheid worden door u bepaald in het aanbestedingsproces. Deze toolkit helpt u daarbij. Tijdens dit proces kunt u eisen stellen aan de product toegankelijkheid, een keuze maken uit de leveranciers/uitvoerders en oplossingen, de resultaten controleren, en de vaardigheden van de eigen medewerkers opbouwen om de kwaliteit en toegankelijkheid ook in een latere fase van de product levenscyclus vast te houden.

Deze toolkit geeft informatie en ondersteuning bij het toegankelijk aanbesteden van ICT inclusief kant en klare zinnen die u kunt opnemen in uw Pakket van Eisen zodat het straks voor iedereen bruikbaar is, inclusief mensen met een handicap en senioren zoals vereist door het Rijksbesluit en het iNUP Een goede aanbesteding zorgt voor goed opdrachtgeverschap en kan later veel tijd en geld schelen.

Hoe gebruikt u deze hulp?

Als dit onderwerp nieuw voor u is, lees dan eerst: introductie toegankelijkheid, Google is blind en/of Waarom zou ik mijn site toegankelijk maken?

Gerelateerd

Tags:
Categorie:
Kennisbank
  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn