Hoe wij helpen - Organisatieverandering

Wil je als organisatie blijvend voldoen aan wet- en regelgeving en toegankelijkheid optimaal regelen? Dan is dat vooral een organisatorische opgave. Want hoe zorg je ervoor dat eenmaal opgeloste toegankelijkheidsproblemen niet weer de kop op steken? Websites, apps, gebouwen, omgevingen én mensen zijn immers continu in ontwikkeling. Wij geloven erin dat wanneer je als organisatie efficiënt wil werken én structureel wil bijdragen aan toegankelijkheid, dat je de organisatie in de breedte onder de loep moet nemen. 

Herken je dit? 

 • Ik krijg het belang van toegankelijkheid maar niet op de agenda bij het management.  
 • Mijn collega’s slaan mijn adviezen ter verbetering in de wind.
 • Ik kan alleen kleine aanpassingen doorvoeren.
 • We pakken toegankelijkheid nooit echt goed aan.  
 • Mijn team is sceptisch over het resultaat voor de organisatie.  

Grote kans dat je organisatie nog niet ‘volwassen’ is op het gebied van toegankelijkheid. En wees gerust, je bent niet de enige organisatie die hiertegen aanloopt. Daarom helpen we bij Accessibility organisaties te groeien in toegankelijkheid, in welke fase van volwassenheid ze ook zitten. 

Voordelen van een volwassen, toegankelijke organisatie  

 • Verbeterde klantbeleving en omzetstijging.
 • Verhoging maatschappelijk bewustzijn van medewerkers.
 • Onderscheidend vermogen in de markt.
 • Efficiënte implementatie van nieuwe wet- en regelgeving.
 • Minder herstelwerkzaamheden door inclusief werken vanaf het begin.  

Hoe word je volwassen in toegankelijkheid? 

Op basis van jarenlange ervaring én wetenschappelijk onderzoek ontwikkelden we het 'Accessibility Groeimodel voor Toegankelijkheid'. Dit model biedt inzicht in de status van toegankelijkheid en tools om als organisatie een stap te maken naar het volgende niveau.   

Onze producten en diensten om te groeien in toegankelijkheid  

In welke fase van toegankelijkheid je je als organisatie ook bevindt, bij Accessibility ondersteunen we je op weg naar de volgende stap. 

Groei in toegankelijkheid begint met het vergroten van de bewustwording bij jezelf en de organisatie. Wil jij ook begrijpen waar iemand met een (visuele) beperking tegen aanloopt in het dagelijks leven? Meld jezelf en je collega’s dan aan voor één van onze Bewustwordingssessies of webinars.  

 • Organisatiescan 

Met een organisatiescan maak je een ‘foto’ van de organisatie op basis van 8 thema’s die cruciaal zijn bij het goed organiseren van toegankelijkheid in een bedrijf. Na deze scan heb je dus breed inzicht in de volwassenheidsstatus van je organisatie of afdeling. De rapportage geeft je ook direct de eerste handvaten om de toegankelijkheid te verbeteren. De organisatiescan kan uitgevoerd worden voor de hele organisatie, of compacter, enkel op het digitale of fysieke domein. 

Start je liever met een snelle scan op hoofdlijnen? Dan biedt onze Organisatie Quickscan je de eerste inzichten en verbeteringen. Neem contact met ons op voor meer informatie. 

 • Organisatieadvies 

Iedere organisatie kampt met unieke uitdagingen op het gebied van toegankelijkheid en verdient maatwerk. Onze ervaren adviseurs begeleiden je organisatie of afdeling tijdens de ontwikkeling in volwassenheid. Dit kan organisatie breed zijn maar ook binnen éen van de domeinen digitaal, fysiek of sociaal. Om je te ondersteunen in de groei hebben we verschillende expertises zelf in huis zoals het inrichten van gebruikersonderzoeken, technische en organisatorische kennis en diverse trainingen. 

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.  

 • Projectmanagement 

Wil je verbeteringen doorvoeren maar mis je capaciteit en kennis van toegankelijkheid in de eigen organisatie? Dan zijn onze ervaren projectmanagers in te huren. Neem contact op voor offerte.  

Contact

Portret Claar van Aalten

Claar van Aalten