Awareness sessies

Ieder webproject vereist draagvlak binnen de organisatie. Van hoog tot laag. Ook voor een project rond toegankelijkheid en Webrichtlijnen is dit van belang. Een workshop of awareness-sessie is een handig hulpmiddel om bewustwording en urgentie te kweken en de discussie intern op gang te brengen.

Blinde computergebruiker met braille leesregelUit ervaring weten we dat een aansprekend aanknopingspunt meer doet dan 1000 woorden. Daarom is bij Accessibility een demonstratie door een blinde of slechtziende collega een vast onderdeel van onze sessies. Onze trainer demonstreert hoe hij/zij het internet (websites en apps) gebruikt met zijn/haar laptop met hulpapparatuur of met zijn/haar iPhone. En omdat Google eigenlijk ‘de grootste blinde internetgebruiker’ is, maakt de demonstratie meteen inzichtelijk waarom een toegankelijke website ook meteen SEO-proof is.

Zo'n sessie is gegarandeerd een inspirerende start voor een webproject en is bruikbaar voor zowel management als webbeheerders of redactie. Elk natuurlijk met een eigen accent.

  • Delen op Facebook
  • Delen op Twitter
  • Delen op LinkedIn

Onze klanten

Organisaties waar wij voor werken:

SNS BankWij ondersteunen de SNS Bank met het toegankelijk maken van hun websites, inclusief het internetbankieren.

Ministerie van Buitenlandse Zaken
Voor het Ministerie van Buitenlandse Zaken voerden wij een verbetertraject uit voor de websites van alle buitenlandse posten.

Schiphol Airport logo
Schiphol Group werkt samen met Stichting Accessibility aan het beter toegankelijk maken van Schiphol.nl en haar apps.

Zie onze lijst van meer organisaties

Contact opnemen

Geinteresseerd in onze dienstverlening of een vraag over toegankelijkheid?

Neem contact met ons op!